Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2017 13:36 - Семейство роботчета - Приказка
Автор: ve4ernica Категория: Лични дневници   
Прочетен: 488 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.06.2017 14:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Лятото наближавало. Имало един апартамент, където живеели семейство роботчеви. На звънеца им стоял надпис - Робо, Роби, Ре или Роботчеви. Всички роботчета в този блок се познавали от години. Никога не се били карали. Дошла новата съседка Злата Златкова Роботкова и започнали. Къде си забравяли нещо по етажите, къде се губели. Злата Златкова пък имала едно лошо качество не им вярвала. Усмихвала се и после правила снимки зад гърба им на дяволити робочета със техни форми. Tе се влюбвали в нея. Започвали да капят и сами се бъгвали, и оправяли като я нямало. Голямо подмазване падало щом се появялава. Ту се включвали, ту се изключвали за за ги забележила. Тя пък да кажем само, че ги гледала със смешка. Спреатели ли се със семейство Роботкови. Обичала да им ходи на гости всеки ден. Привързала се към единственото дете, което имали и дори започнала си играе с него. То също се привързало към нея, дори като отсъствала искало да я види. Всички много обичали мъничето, Роби. Tака го глезили, че то започнало да не ги слуша. Майката се разболяла. Бащата не искал да знаел за сина. Разпадало се семейството на мънички чаркове, съвсем по роботски. Златка Златкова,  изведнъж открила, че нещо и бие. Биело и пулсирало истинско сърце. Под тази ламаринена броня, удряло с хиляди трептения като апарат от морска азбука -SOS сигнали. Решила да им помогне. Дори й тя не вярвала, че развалилата се майка роботкова - ще се оправи. Мислела Злата, как и къде за заведе майката, за да се възстановявала.
Завела я в една вълшебна страна. Там, където съставните и болтчета и окапващи части се втвърдявали. Само да оздравеела и отново да зажиеели задружно със своето семейство и приятели. Ще може ли? Задавала си безкрайно много въпроси.
Приятелството било онази крепежна частица, която сглобявала не само хиляди, чаркове, но и лекувало всяко разбито сърце.
Злата Златкова Роботкова знаела за тази билка и набрала колкото се може повече. Билката се наричала Слънчеви зайчета и растяла на слънчеви места. Брала букети и всеки ден пиели от нея.
Дали се излекувала?
Слънчеви зайчета е от онези билки, които дарявали здраве и топлина. Правела всички със  слънчеви сърца.
Разчуло се за чудото на слънчеви зайчета и дори хората започнали да я пият. Наричали я любов.
Роботкови, започнали да оздравяват. Хората и те.
Някак всички станали по-усмихнати и слънчеви.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ve4ernica
Категория: Лични дневници
Прочетен: 193736
Постинги: 161
Коментари: 48
Гласове: 442
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930