Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2022 02:06 - ЕЛЕКТРОННАТА БЮЛЕТИНА ЯВНО Е ГОЛЯМА ДАЛАВЕРА ЩОМ ЗА НЕЯ СКАЧАТ TAКА, КАКТО И СРЕЩУ ТУРСКИЯ КЪРЛЕЖ "ДПС" НЕ СА СКАЧАЛИ
Автор: bojil Категория: Политика   
Прочетен: 3410 Коментари: 2 Гласове:
56

Последна промяна: 30.11.2022 03:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Проблемът каква да бъде изборната бюлетина- хартиена или електронна стана тяснопартиен,понеже за него срещу народния вот скачат само две партии- ПП и ДБ. Тези,които избират хартиена бюлетина са мнозинство което означава,че решението им е взето съвсем демократично. Така другите,които не го искат скачат срещу демокрацията т.е.- срещу своите "идеи".

  За тях електронната бюлетина е модерна но се оказва,че за по-голямата част от Европа и света модерна е хартиената,а не електронната. За голяма жал на ПП и ДБ електронната бюлетина е най-модерна в страни като Венецуела и Иран- не в Англия или Франция,не в Италия и Америка които са отдавна преценили,че електронното гласуване е предпоставка за фалшифициране на вота. Съмнения за такова нещо има и у нас понеже,още с явяването си новата бюлетина избута напред някакви неизвестни лидери и мижави партийни формацийки,за които никой досега не беше чувал.

  Това нещо не би било лошо разбира се,ако новите формации не бяха тръгнали остро срещу Българските интереси в "Македония" и не бяха свалили Ветото,което наложихме на Скопските екстремисти. Ситуацията,която се получи там в крайна сметка е задоволителна ако не и блестяща,а ходът на Петков срещу руската агентура у нас показа,че в него все пак има и доста добри идеи. Остро скарване с Русия не е в наш интерес обаче- караницата между чук и гърне знаем как завършва,ако гърнето си няма силни приятели. Ние за щастие имаме,но народът се стресира от такива ситуации и не желае остри конфронтации с когото и да било макар че Русия заслужава всеки шамар,който е изяла при своята вековна анти-Българска политика.

  Избирателите на ПП намаляха и изглежда ще намаляват още,докато тази инцидентна формация изчезне така,както изчезнаха НДСВ, "Атака" и Българския бизнесблок. Днес нямаме кой знае какво срещу нея,но според "старите" политици тя е сгафила доста в управлението което може да се отдаде на изначална неопитност,а тя не е непростим грях. Смущаващо е обаче едно: ако ПП са такива демократи за каквито все пак се представят,защо не се коалират с ГЕРБ или СДС например,а се коалираха с БСП и Нинова? Постъпката им е странна наистина,но нека оставим това настрана и да се върнем на бюлетината.

       image

  Всеобщото мнение у нас е ясно на всеки обръгнал пенсионер: хартиената бюлетина притеснява тези партии не от голяма загриженост за честността на вота а заради това,че те спечелиха веднага след появата на новите елекронни бюлетини. Как и защо стана така още не е ясно но мислещите хора са на мнение,че вотът е режисиран с помощта на машините. Не е маловажно кой контролира "флашката" там,а това определено не са старите партийни формации. Много младежи приемат ПП за нещо авангардно,не ще да правят изключение и компютърните спецове,които са също предимно младежи. Като хора които им вярват,не е изключено да са им дали едно рамо,очаквайки ПП да им се отблагодари по един или друг начин. Това обаче не се е случило,поради което "рамото" изчезна и нещата взеха да се връщат в обичайното си русло- друг е въпроса доколко то е нормално.

  Протестиращите несъмнено са хора,които заслужават уважение! Тяхната ПП обаче не отчита един важен факт: над 75% от народа не е отраснал с компютри в ръцете което означава,че повечето хора се притесняват от този вид гласуване. Те с право се опасяват,че няма да се представят добре или ще се изложат в изборната секция,затова не желаят това да продължи. Глас народен- Глас Божи!

  ПП вероятно има някакво основание да иска електронно гласуване,но то не бива да бъде повсеместно. Българския народ не бива да бъде принуждаван да гласува по начин,който не му е драг. Затова електронно гласуване е разумно да бъде въвеждано не за Българите,а за етническите райони у нас т.е. там,където може да станат някакви реални далавери. Този вид гласуване трябва да стане задължителен за изборните секции в Анадола, Разград, Търговище, Омуртаг, Попово, Кърджали, Ардино, Молчиловград, Крумовград, Липник, Столипиново, Якоруда, Монтанските села, индуските махли в Самоков, Пазарджик и пр. т.е. там,където най-често се дирижират изборните резултати!

  Това би било вече съвсем друга песен,но за нея меките китки в ПП въобще не са се сетили,понеже Българските проблеми явно не ги вълнуват така,както ги вълнува добирането до властта. По време на управлението си те добиха свой привърженишки кръг наистина,но това няма да е задълго- промяната,която иска народа не дойде с тяхното управление,а ще дойде отново с ГЕРБ. Отношенията между Бойко и президента Радев постепенно се подобряват,което е твърде положително явление и е редно те да станат един приятелски тандем,който да работи съвместно за благото на България! Условия за напредък има- пандемията слава Богу отминава,Путин скоро ще си отиде а неговият наследник ще сложи край на войната,като върне на Украйна всички заграбени територии и се договори със Запада за премахване на гибелните санкции,които водят Русия към невиждана икономическа и военнна катастрофа. Тогава у нас ще се върнат бизнеса и туристите,а крадливите македонисти ще клекнат пред Българската правда и ще се върнат в Ада,от който изпълзяха с бандитските орди на Тито и Сталин!



Гласувай:
56


Вълнообразно


1. thebest1 - Убеден съм че е така - далавера е, но ...
09.12.2022 22:06
Убеден съм че е така - далавера е, но печелещите от нея не искат да го признаят
цитирай
2. bojil - Убеден съм че е така - далавера е, но ...
13.12.2022 16:45
thebest1 написа:
Убеден съм че е така - далавера е, но печелещите от нея не искат да го признаят

Затова пък ние ще им го припомним! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojil
Категория: Политика
Прочетен: 1771898
Постинги: 292
Коментари: 5326
Гласове: 64245
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Интересен комплект от финансови съвети
2. Русия искала да провали Илинденското въстание
3. Няма "славянска" азбука- има Българска
4. Как бе посърбен Българския град Пирот
5. Съвецки грабежи в България до 1947 г.
6. Коронавирусите не са нови за човека
7. Русия помагала на турците в арменския геноцид и карала султана да окупира половин България
8. Ботев за истинския лик на сърбите и "румънците"
9. Българските контрачети през Втората световна война
10. 6-те ястребинчета убити от шумкари,за да не ги издадат
11. Руският фокус с македонския заек
12. Какво е направила Русия за България
13. Царска Русия забранявала украинския език,няма общо с Кирил и Методий
14. Уранови находища в България
15. Насраните руски орли - велики стихове
16. Фалшивата ни история е резултат от руската хибридна война срещу нас
17. Москва се е подписала под договор, изрично позволяващ разширяване на НАТО
18. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу България
19. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу народа ни
20. Русия умишлено оставяла хората си да измират от глад,за да краде подаяния от Запада